MANDELKAKA

Så här mysigt kan man bara inte ha, snö, tända ljus och en underbar mandelkaka med vispgrädde, underbart. Jag bestämde mig för att baka en mandelkaka eftersom jag hade så mycket mandel kvar och vispgrädde. Mandelkakan gör jag genom att lägga i 4ägg, 2msk socker, 1,5 dl vetemjöl, 3 dl vispgrädde och 1 dl malda mandel nötter i en bunke och vispa. Jag häller smeten i en form och låter den stå i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Jag serverar mandelkakan med vispad grädde.

 
RÅRAKA

 Jag älskar att äta råraka och framförallt för att de olika smakernas skull som blandas in i varandra så perfekt. Den heta rödlöken med salt stenbitarrom och sur gräddfil, smakerna passar varandra så ljuvligt. Det också enkelt att göra råraka, bara riv några potatisar, salta, svartpeppra och riv en vitlöksklyfta om du vill ha lite sting i rårakan och sen är det bara att steka och servera med rödlök, gräddfil och stenbitarrom.