KOKBÖCKER

/ Permalink / 0
Jag har två rader med kokböcker i bokhyllan hemma. Kokböcker är en av mina stora passioner och det blir alltid minst en ny varje år. Att hitta ett spännande recpet i en av dem och sen tillaga den och uppleva något nytt är alltid lika roligt.
 

KANTARELL CREPÉS

lunch/middag, vegetariskt / Permalink / 0
Crepés är en av de maträtter som jag bara gör några gånger per år eftersom jag tycker att det är så krävande och tar så lång tid att göra, men när de är klara så är det helt underbart att få sitta ner och bara njuta, jag älskar crepés.
Jag börjar med att steka ett gäng pannkakor, sen förbreder jag inläggningen med att göra en sats vit sås, steker kantareller och gul lök som jag häller i den vita såsen och rör om. Fördelar sen kantarell såsen på pannkakorna och rullar dem, sen lägger jag dem i en smörad form, strör över ost och lägger in dem i ugnen på 200 grader i 30 minuter.  
 

POTATISSALLAD

lunch/middag / Permalink / 0
En härlig kall potatissallad hör sommaren till med en bit lax. Min potatissallad bestod av ett handfull potatisar, en hackad rödlök, olivolja, äppelvinäger, majonäs, salt och peppar samt torkad basilika för att jag inte hade riktig basilika hemma.
 
Till top