THAI CURRY GRYTA
Jag hade redan valt att göra en curry gryta från början men valde att göra en gryta som var inspirerat av det thailänska köket med smak av kokos, ingefära och lime. Övriga ingredinser var chili pulver, socker, pressad vitlök samt salt och peppar.
 
SOCKERKAKA MED HALLONGRÄDDE
Med ett tråkigt busväder, där regnet öser ner, så bestämde jag mig för att stanna inne och baka istället. Det fick bli en klassik sockerkaka med hallongrädde. Till grädden använde jag mig av frysta hallon, som jag först tinar upp i varmt vatten, ställer sen hallonen i frysen i 5 - 10 minuter så att dom får kylas ner innan jag häller dem i grädden och vispar upp. Om jag hade färska hallon så skulle jag röra om lite lätt med en slickepott.
 
 
 
KÖTTFÄRSSÅS
Köttfärssås är något man kan variera så mycket med och skapa olika smak upplevelser på. På bilden ville jag känna smakerna sött och stark, så det fick bli en stas med köttfärssås som jag blandade ner honung och vitlök i och Jag serverade köttfärssåsen med spagetti och riven ost.