ALLTID MED PÅ RESAN

/ Permalink / 0
Tio saker som jag tar med mig i resväskan vid lång resor som varar över en vecka.
1. Våg - en liten handtags våg, som jag kan mäta väskorna med, så jag slipper stå vid check in med övervikt och dyra kostnader som följd eller i värsta fall tvingas blocka ur saker.
2. första hjälpen låda - en liten låda som jag plockar ihop hemma med plåster, salvor och lite annat som kan behövas.
3. paraply eller regnkappa - det kan vara skönt att ha skydd när det regnar, speciellt vid kraftig regn.
4. böcker - sitta och läsa vid poolen eller stranden och bara göra ingenting, ge mig stillfullhet.
5. handuk - både en liten och en stor handuk, eftersom jag inte alltid vet hur handukarna ser ut på hotellet eller om det räcker till både dusch och stranden.
6. pengar - lite extra som jag lägger i resväskan när jag har kommit fram, ifall något skulle hända som exempelvis rån, så har jag lite pengar iallafall.
7. viktiga nummer - som jag kan behöva vid hjälp, som ambassaden eller polis.
8. neccesär - med det nödvändigaste för badrummet som exempel tandkräm, tandborste osv.
9. tidningar - så jag har något att läsa under flygningarna och speciellt om jag ska flyga långt.
10. penna och papper - alltid bra att ha om man behöver anteckna något under resan eller bara vill skriva av sig.
 
En bonus 11:va är att inte glömma bort adapter för det land som man ska till, jag köper oftast på plats. Så man inte slår ut el nätet vilket kan bli en dyrt.
 
 

FRÖ

/ Permalink / 0
Har köpt lite fröer, har varit ute i sista minuten i år när det kommer till att handla fröer till trädgården. Många av de fröer som jag ville ha var slut eller var för dyra, eftersom jag inte ville  gå högre än till prisklass C när det kom till pris. Har i många år odlat solros eftersom solros är min favorit blomma men i år valde jag en annan blomma så, få se om jag lyckas med odlingen i år. Röd solros som jag också har försökt i många år, har jag alltid misslyckas med.
 
 

SECOND HAND

/ Permalink / 0
När jag ändå hade ärenden på stan, så smet jag in på myrorna för att se om jag hittar något roligt. Tycker om att strosa runt i second hand butiker eller loppisar och fynda. Mestadels så blir det inredning, böcker och tidningar. Just nu letar jag efter stora tekoppar men den här gången fick de bli lite tidningar.
 
Till top