CHORIZO SMÖRGÅSAR

lunch/middag / Permalink / 1
 
Dessa smörgåsar är så härliga att göra och speciellt för att den innehåller en underbar, god chorizo. Smörgåsen är också super enkel att göra. En brödbit med smör på, några chorizo skivor, riven ost och skivad tomat samt en brödbit på toppen och 10 minuter i ugnen på 150 grader.

KRASSÉ

/ Permalink / 2
 
 
 
 

Jag har under veckan odlat krassé hemma. En växt som är superlätt att odla och som är klar inom en vecka, och är perfekt att ha på smörgåsen.

SMÖRSTEKT KYCKLING I UGN MED SAFFRANRIS OCH TZATZIKI

lunch/middag / Permalink / 0

Denna maträtt åt jag på ett café för många år sedan och tyckte att den var så underbar god att jag idag gör den själv. Caféet är idag nedlagt med maten lever kvar och eftersom jag hade ett paket saffran hemma kvar från jul, så var det en självklarhet att göra kyckling med saffranris och tzatziki.

Jag börjar med att lägga in kycklingen med smör i ugnen och följer anvisningen på förpackningen. Under tiden kokar jag upp saffran innan jag lägger i ris och även här följer jag anvisningarna på förpackningen. Min tzatziki gör jag genom att hälla 3dl filmjölk i en skål och ha i 1 riven vitlök, 1 salladslök, 1 bit gurka, salt och svartpeppar.

Till top