KLASSISK KLADDKAKA
Hade ett stort sug efter kladdkaka i dag. Kladdkaka som är kladdig inuti, är ljuvligt gott, så jag bestämde mig för att göra en denna grå, men fina söndag. Jag började med att vispa 2 ägg med 3 dl socker och sen häller jag i 100 g smält smör och vispar igen. Innan jag häller i 2 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och nypa salt och vispar. Häller smeten i en form och har kladdkakan i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
 
LOPPIS OCH SECOND HAND

Idag besökte jag Masten – second hand butik som ligger i Tyresö. En stor second hand butik med mycket saker. Sen besökte jag Brandbergens loppis, som är ett inomhus loppis i Brandbergen centrum, innan det blev tid för hemfärd.

 
 
RÄK FRITTATA
Med inspiration från systrarna eisenmans frittata med västerbottenost toppad med löjrom och créme fraiche, så bestämde jag mig för att göra en egen fritatta. För en omelett har jag 2 ägg, 3msk vatten, salt och vitpeppar som jag steker upp och lägger under tiden i 1 kokt, skalad, skivad potatis och 1 skivad tomat. Jag lägger sen upp frittatan på en tallrik och toppar med tärnad rödlök, rom, skalade räkor och gräddfil.