KLASSISK KLADDKAKA

dessert/baka/godis / Permalink / 0
Hade ett stort sug efter kladdkaka i dag. Kladdkaka som är kladdig inuti, är ljuvligt gott, så jag bestämde mig för att göra en denna grå, men fina söndag. Jag började med att vispa 2 ägg med 3 dl socker och sen häller jag i 100 g smält smör och vispar igen. Innan jag häller i 2 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och nypa salt och vispar. Häller smeten i en form och har kladdkakan i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
 

LOPPIS OCH SECOND HAND

/ Permalink / 0

Idag besökte jag Masten – second hand butik som ligger i Tyresö. En stor second hand butik med mycket saker. Sen besökte jag Brandbergens loppis, som är ett inomhus loppis i Brandbergen centrum, innan det blev tid för hemfärd.

 
 

RÄK FRITTATA

lunch/middag / Permalink / 0
Med inspiration från systrarna eisenmans frittata med västerbottenost toppad med löjrom och créme fraiche, så bestämde jag mig för att göra en egen fritatta. För en omelett har jag 2 ägg, 3msk vatten, salt och vitpeppar som jag steker upp och lägger under tiden i 1 kokt, skalad, skivad potatis och 1 skivad tomat. Jag lägger sen upp frittatan på en tallrik och toppar med tärnad rödlök, rom, skalade räkor och gräddfil.
 
Till top