KAKOR MED RUSSIN OCH CHOKLAD
Det är så mycket just nu att jag behövde stanna upp och göra något annat för en stund, det blev att baka kakor. Jag gjorde mina kakor genom att vispa 100g varm smör med 1 dl socker. Sen hällde jag i 1 dl russin, en bit riven choklad, rivet skal av en apelsin och 1 ägg, och sen vispade jag i hop allt. Sen hällde jag i 1dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver och vispa allt igen. För att sen skapa smeten till kakor och sätter in dem i ugnen på 175 grader i 10 minuter. Tyvärr så glömde jag bort tiden, så mina blev lite brända.
 
Jag passade även på att vara med i monthly makers kreativa utmaning, vilket denna månad är avtryck. Mitt avtryck består att göra avtryck i kakorna med en gaffel.
 
Ruth | HungryHeart.se

Underbart!! Kakorna ser riktigt smaskiga ut och är en jättefin tolkning på månadens tema. Och visst är bakning ett bra sätt att få ta det lite lugnare och andas ut.

Alicia

Mumsig och bra tolkning av temat! Kanske en skulle skippa övriga åtaganden idag och göra lite gaffelavtryck i en smarrig kakdeg istället? Tack för inspiration och avledning, sådan är nyttig! ;)

Sofia/Trådtanten

Gaffelkakor är ett gott minne från när jag var liten. Hade nästan glömt dem. Tack för påminnelsen!

Wilda

Jag älskar mångfalden i den här utmaningen. Jag har också funderat på att baka på något månads-tema. Det här var ju så smart. Vi är så kreativa i vardagen och i de små rörelserna och det här fick mig verkligen att påminnas om det. Fint!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress