SVAMP OCH BACON CREPES

lunch/middag, vardag / Permalink / 1
Nu när skogen är fullt med svamp och hösten börja sakta komma, så passar det perfekt att starta hösten med ett svamp recept. Jag älskar crepes i alla dess former men tycker tyvärr att det tar för långt tid att förebreda. Men med svamp i, så blir crepes perfekta och jag kunde naturligtvis inte motstå att göra ett antal.
Recept på crepes
pannkakssmet
1 dl svamp (jag har höstsvamp i som mamma har plockat)
2 dl bacon
2 tsk fryst persilja
salt
svart peppar
vit sås
 
Jag börjar med att steka upp pannkakor samtidigt som jag förbereder den vita såsen. När jag är klar med pannkakorna, så steker jag bacon och svamp tillsammans som jag har i den vita såsen tillsammans med persilja, svart peppar och salt. Jag blandar den vita såsen som jag sen lägger på pannkakorna och som jag rullar till crepes och läggern sist på osten. Jag lägger crepsen i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
 
 

NEKTARINER MED BRIE

dessert/baka/godis, vardag / Permalink / 1
Jag har en förkärlek till nekatriner med saftig kött och härlig smak men också till stekt frukt och att steka nekatriner är inget utantag, jag älskar det. Jag skulle ha haft glass istället eftersom jag tyckte att det skulle passa bra med persiljan men jag hade ingen glass hemma så jag tog lite brie ost istället vilket funkade det med.
Recept på nekatriner med brie
delade nekatriner
brie ost
fryst persilja
honung
 
Jag steker nektarinerna på både sidorna innan jag lägger upp nektarinerna på tallrik. Jag har på fryst persilja som får smälta på nektarinerna och serverar nektarinerna med brie ost och ringlande honung.
 

HALLOUMI BRUGARE FRÅN BURGER KING

restaurang/take away, vardag / Permalink / 0
Jag har tänkt på det en lång tid efter ha sett reklam på halloumi burgare, att jag vill äta burgaren. Halloumi burgaren var god men jag hade gärna sett att burgaren hade sett mer ut som reklamen med mycket sallad, tomat, lök och dressing. Men jag kände ändå att burgaren var njutbar även om min halloumi var bränd.
Till top