MAJSBIFFAR MED RIS OCH SÖTSURSÅS
Känner av en förkylning och hoppas nu jätte mycket att den inte bryter ut utan att jag har lyckas skrämma bort den med mycket vatten, halstabletter och apelsin. Så länge det är lite rinnande näsa, så klarar jag av det men så fort det blir ont i halsen med feber, då blir det sängliggande och inställda föreläsningar för mig. Till middag blev det något så enkelt som majsbiffar.
 
Recept
2 majskolvar
2 ägg
2dl mjöl
 
Jag börjar med att skära bort majs från majskolvarna och häller majsen i en bunke. Jag knäcker i äggen och ha i mjöl. Sen är det bara att röra till en smet och steka dem. Jag serverade mina med ris och sötsursås.
 
IKEA
Har varit på en liten rund i ikea och småhandlat. Bland annat dessa skubb lådor som jag använder för att bygga en bokhylla av. De blir lite mjuka när man ställer något i dem, men det funkar ändå helt perfekt, så därför använder jag dem som bokhylla. Jag kommer att bygga till den, så att den blir tre rader och så behöver jag lite andra låder till.
MANGO OCH APELSIN SMOOTHIE
Nu när det är förkylnings tider, så laddar jag upp med ingefära för att slippa bli sjuk. I min mango och apelsin smoothie finns en liten bit för att förstärka min immunförsvar och för att ge mig mer energi under dagen.
 
Recept
1 dl mango (jag använde fryst som jag tinade upp)
1 skalad och hackad apelsin
1 bit skalad och hackad färsk ingefära
1 glas komjölk
 
Jag lägger bara allt i en mixer och mixar den slät, supergott och en härlig start på morgonen.