BANANDRESSING

tillbehör, vardag / Permalink / 0
Det kom välbehövligt regn tidigt i morse med åska som följd. Men regnet lämnade efter sig fukt och värme att hela jag bara rinner nu och jag hatar när det blir fuktigt eftersom det är en sån jobbig känsla när allt blir klibbigt över hela mig. Så därför fick det bli halvfabrikat i dag med en hemmagjord banandressing till.
Recept på banandressing
2 bananer
1 tsk persilja
lite torkad chilli
1 msk äpple vinäger
1 tärnad tomat
 
Jag mixar bananer, persilja, chilli, äpple vinäger och tomat slät och låter dressingen stå i kylen i ca 30 minuter till 1 timme.

VITLÖK OCH PERSILJA POTATISMOS

lunch/middag, vardag / Permalink / 0
Det är alltid spännande att prova något nytt och något som jag aldrig har provat förut som kronfågelns kycklingpinnar. Jag tyckte att kycklingapinnarna var väldigt goda och jag serverade pinnarna med bland annat hemgjord potatismos med smak av vitlök och persilja.
Recept på potatismos med smak av vitlök och persilja
ett gäng kokta potatisar
mjölk
salt
vitpeppar
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk persilja
 
tillbehör
kycklingpinnar
skivad tomat
tärnad advokado
 
Jag börjar med att mosa potatisen sen kokar jag upp och rör om potatisen tillsammans med mjölk, salt, vitpeppar, vitlök och persilja. Jag serverar potatismoset med kycklingpinnar, tomat och advokado.

STEKT RIS MED KALKONBACON OCH STEKT ÄGG

lunch/middag, vardag / Permalink / 0
Värmen börjar att bli olidlig och speciellt på nätterna börjar värmen att bli jobbig. För det är bara en vanlig fläkt som fläktar under dagen och som jag har avstängd under natten för att den inte ska bli för varm och riskera börja brinna och jag önskar att jag hade luftkondinering som på thailänska hotell som gör rummet perfekt kallt. Men, men jag härdar ut så mycket det bara går.
 
Recept på stekt ris med kalkonbacon
hackad kalkonbacon
1 hackad gul lök
1 hackad tomat
2 msk soja
kokt ris
 
Tillbehör
stekt ägg
 
Jag börjar med att steka kalkonbacon och har sen i lök och tomat. Jag häller sen i riset som är kokt i riskokare tillsammans med soja och rör runt. Sen är det bara att servera med stekt ägg.
 
Till top