TVÅ SÅSER, EN VARM OCH EN KALL TILL LAX

lunch/middag, såser, vardag / Permalink / 0
Det blev väldigt mycket lax över efter midsommarafton, så jag har både ätit lax idag och igår men byt ut såserna och haft både en varm pepparotsås och en kall romsås till.
Recept pepparotsås
50 g magarin
1 dl mjöl
mjölk
1 msk pepparot
 
Jag smälter smöret i en kastrull och sen har jag i mjöl och vispar. När det har uppståt en klumpig massa, så häller jag i  mjölk försiktigt och vispar till en sås och har sen i pepparot och vispar lite till.
 
 
Recept romsås
3 dl creme fresh
1 burk rom
1/2 pressad lime
hackad gräslök
1/2 hackad rödlök
 
Jag lägger i creme fresh, rom, lime, gräslök och rödlök i en skål och blandar.
 
 
 
Till top