RAGGMUNK MED MOROT

lunch/middag, vardag / Permalink / 0
Jag har inte sprungit på väldigt länge, eftersom jag har tyckt att det har varit för kallt. Men i morse knöt jag på skorna och gav mig av på en uppfriskande tur som var helt underbart. Hela dagen har känns helt underbart och jag har passat på och påskhandlat samt bara tagit det lungt och njutit av min lediga dag.
 
Till middag blev det raggmunk som jag har tillsatt morot i samt en skär sås till.
 
Recept
1 dl riven potatis
1 dl riven morot
2 dl creme fresh
2 msk lingonsylt
 
Jag gör i ordning pannkakssmeten och häller i riven potatis och riven morot. Sen steker jag bara upp raggmunken. Såsen gör jag genom att ha i lingonsylt i creme fresh och rör om.

CREPES MED RÄKOR

lunch/middag / Permalink / 2
Jag har bestämt mig för att förändra bloggen genom att ta bort alla kategorier som inte handlar om mat eller dryck. För det är en blogg om mat men jag har tagit in lite produkter och berättar om andra saker som händer om mitt liv också, vilket jag kommer att fortsätta med men enbart som utlägg vid recept.
 
Dagens middag blev ett gäng supergoda crepes som jag hade räkor i.
 
Recept
pannkaks smet
vit sås
ett gäng räkor
 
Jag börjar med att steka ett gäng pannkakor och sen gör jag vit sås som jag har i räkorna. Lägger såsen på pannkakorna och rullar samt lägger pannkakorna i en form. Jag river ost över och sätter in dem i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
 
 

VÅFFLA

lunch/middag / Permalink / 0
Då var det dags för våffladagen och tänkte länge om jag ville ha skagen varianten i år igen eller om jag skulle ha en med massa bär, frukt, choklad sås och grädde men det fick bli skagen i år. Jag gjorde min egen våfflasmet men det blev lite konstig och jag blev tvungen att tillsätta mer vatten för att få en lösare konstans på den, för min blev för hård.
 
 
 
 
Till top