OSTBÖNE HAMBURGARE

lunch/middag, vardag, vegetariskt / Permalink / 0
 En härlig och varm dag har det varit med en heldag inne i Stockholm med bland annat ett besök på Östasiatiska musset som just nu har utställningen paper stories. En utställning som handlar om pappret och hur pappret har utvecklas från dåtid till dagens papper konst, vilken teknik som de använde och vilken betydelse som pappret har på dåtidens samhälle.
 
Efteråt blev det en vandring genom gamla stans olika gränder och avslut med en glass och till middag blev det vegetarisk i form av ostböne hamburgare.
 
Recept på bönhamburgare (ca 4 st)
1 förpackning kidenybönor
1 advokado
2 rivna vitlöksklyftor
1/2 lime
1/2 dl vetemjöl
skivad ost
 
Tillbehör
bröd
dressing
skivad tomat
skivad gullök
 
Jag börjar med att lägga kidneybönorna i en bunke tillsammans med advokado, riven vitlök och lime och pressar till en smet och jag har sen i vetemjöl och rör runt. Sen klickar jag ut dem i en stekpanna och steker dem tills det är dags att lägga på osten. Jag serverar bönburgarna med tillbehören.
 
 

KÖTTFÄRS BURRITO

lunch/middag, vardag / Permalink / 0
Det har varit en lugn och stressfri dag och jag har hunnit sköta om trädgården genom att städa, plocka ogräs och förodla. Jag har inte riktigt haft tid när det kommer till att förodla men har nu hunnit det, så bättre sent än aldrig som det brukar heta och till middag blev det köttfärsburrito.
 
Recept burrito
1 paket faijtasbröd
1 sats köttfärs
 
Tillbehör
1 burk färdig gucemole
tärnad tomat
tärnad advokado
1 förpackning kidneybönor
riven ost
 
Jag lägger köttfärs och kidneybönor på ett fajitasbröd och lägger dem i en form och låter dem vara inne i ugnen mellan 5-10 minuter. Sen har jag på gucemole, tomat och advokado samt riven ost.
 
Jag är speciellt intresserad att se hur vattenmelon blir eftersom det är första gången som jag sår vattenmelon och för att det låter lite exotiskt att odla egen vattenmelon. Sen hoppas jag att röd solros blommar eftersom jag tycker att den ser så vacker ut på bilden och för att jag aldrig lyckas få röd solros att blomma.

SPAGETTI MED KÖTTFÄRSSÅS TOPPAD MED FETA OCH SOLTORKADE TOMATER

lunch/middag, vardag / Permalink / 0

Är helt energilös och är väldigt trött just nu och vet inte om jag har gått in i väggen nu den sista månaden innan terminen slut eller om det är så att jag inte klarar av värmen. Men jag hoppas att det blir lite vila i morgon när det är ledig dag och att jag orkar ta tag i trädgården.
 
Recept köttfärssås
500 g köttfärs
1 hackad gul lök
salt
svart peppar
1 burk krossad tomat
Tillbehör
smulad fetaost
tärnad soltorkad tomat
 
Jag börjar med att steka gullök och har sen i köttfärs, salt och svart peppar och låter köttfärsen steka färdigt. Sen har jag i krossad tomat och rör om. Jag smular över fetaosten och soltorkade tomat.
 
 
Till top