CILLI CON CARNE

lunch/middag, vardag / Permalink / 0

Vad passar inte perfekt en sådan mörk och regnig höstdag om inte en helt underbar cilli con carne. Cilli con carne har alltid varit en av mina favorit rätter sen jag var liten och det gör det inte bättre att det smakar så gott med alla sina smaker. Inte bara är den väldigt enkel att göra men det går också att variera tillbehör i all oändlighet, som bröd, pasta, taco, ris, potatismos och så vidare.
 
Recept på cilli con carne
500g köttfärs
1 burk vita böner i tomatsås
1 hackad röd paprika
1 hackad gul lök
salt
svart peppar
 
Tillbehör
ris
sallad
skivad tomat
skivad rödlök
 
Jag börjar med att steka gul lök och paprika innan jag har i köttfärsen. När köttfärsen är klar, så har jag vita bönor tillsammans med salt och svartpeppar och rör om. Sen serverar jag med en sallad bestående av tomat och rödlök samt ris.

VARM KANTARELL SMÖRGÅS

smörgåsar, vardag / Permalink / 0
Hösten kom med stormsteg och jag var tvungen att leta rätt på långkalsonger och börja ta fram höst och vinterjackor. För helgen har varit kall och då passar det bra med heta, varma smörgåsar med härligheter som skogen har att erbjuda.
Recept på kantarell smörgås
skivad bröd
hackade kantareller
skivad tomat
1 hackad gul lök
ost
 
Jag börja med att steka kantareller med gullök innan jag lägger blandningen på bröd, med skivad tomat och ost som topping och Jag har dem i ugnen ca 10 minuter.

KOKOS OCH CHOKLAD GRÖT MED SMÖRSTEKTA ÄPPLE

frukost, vardag / Permalink / 0
När det är söndag, så får man strecka ut sig lite extra och ta en härligt lång morgon med det lilla extra till frukost. Idag blev det gröt frukost med smak av choklad och koks tillsammans med smörstekta äpple och det var en perfekt start på dagen och super smarrigt dessutom.
Recept på kokos och choklad gröt (1per)
1 dl havregryn
2 dl vatten
1/2 dl koksflingor
1 msk kako
 
Recept på smörstekta äpple
1 klyftat äpple
1 msk kanel
1 msk strösocker
1 klick magarin
 
Tillbehör
komjölk
 
 
 
Jag börjar med att göra gröten genom att ha i havregryn, vatten, kokosflingor och kako i en kastrull som jag låter koka upp under omrörning. Sen gör jag smörstekta äpplen genom att låta magarin steka upp innan jag lägger i äpple, kanel och strösocker och rör runt. Jag serverar gröt, smörstekt äpple med mjölk.
 
Till top